Raat logo Naar home

Menu

Alkmaar

Raat Alkmaar

Om de hoek van het Waagplein, aan de Marktstraat, vindt u het jongste filiaal van Bakkerij Raat. Binnen is te zien hoe Hein Raat en zijn team het deeg beslaat en de broden uit de ovens haalt. Ambachtslieden aan het werk voor het oog van de klant. vandaag de dag een unieke bezienswaardigheid! De winkel en de bakkerij zijn biologisch en gespecialiseerd in speltproducten. Het assortiment van spelt is groot en varieert van (stok)brood tot eierkoek en appeltaart.

Speltspecialist
Hein Raat heeft jaren geleden er al voor gekozen om, naast tarwe, te werken met spelt. Hij doet dus niet mee aan een ‘hype’, maar werkt met spelt omdat het een geweldig mooi graan is en omdat er veel vraag is naar brood en banket van uitsluitend spelt. Van de twee filialen van Raat, Medemblik en Alkmaar, heeft Alkmaar – met Heiloo (donderdag biomarkt) – het grootste speltassortiment. Niet alleen broden gebakken met gist of eigen desem, maar ook koek, banket en klein brood, zoals kadetten en croissants. Raat is hiermee uniek en onderscheidend voor de hele regio.

Bestellen van brood
Voor een broodbestelling belt u naar de Marktstraat in Alkmaar en bij voorkeur de dag voorafgaand aan uw komst, zodat wij rekening kunnen houden met uw wensen en op maat kunnen bakken. Wilt u voor dinsdag bestellen? Dan kunt u op maandag bellen naar onze vestiging in Medemblik, die dan wel open is. Laat u a.u.b. wel weten dat u uw bestelling bij Raat in Alkmaar ophaalt.
Gaat het om banket of taart? Dan weten we het graag een paar dagen van te voren.
Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Graag tot ziens!