Raat logo Naar home

Menu

Nieuws

Nieuws

  • Bakkerij Raat is 170 jaar!

    Het was in 1846 toen Jacob Raat en Maria Bakker de bakkerij van wijlen Jan Dunsulman voortzetten als Bakkerij Raat. Tot op de dag van vandaag bakken wij ambachtelijk brood en banket, met respect en liefde voor het bakkersvak. De mijlpaal van 170 jaar Bakkerij Raat laten wij dan ook niet ongemerkt. In de week Leer verder

  • Ot en Sien Festival in Twisk

    Bakkerij Raat stond het afgelopen weekend, 20, 21 en 22 mei, op het Ot en Sien Festival in Twisk, wat was het gezellig!

  • Bakkerij Raat heeft beste speciaal-stol

    De biologische spelt-kerststol van Bakkerij Raat is door een vakjury van het Noord-Hollands Dagblad gekozen tot beste stol in de categorie speciaal. Daar zijn wij natuurlijk heel trots op! Lees het artikel op onze Facebook-pagina.

  • Raat teelt eigen spelt

    De prijs van speltgraan is flink gestegen sinds er in Nederland een hype is ontstaan. Bakkerij Raat zal daar geen last van hebben. Wij laten namelijk onze eigen spelt verbouwen bij een boer in Zuidschermer. Een raszuiver graan, kwaliteit gegarandeerd. In september kan er geoogst worden, daarna volgt het maalproces. Kan het nog ambachtelijker? Door het Leer verder

  • Maak kennis met spelt!

    Beste stadsgenoten, Zoals jullie vast weten, heb ik oktober vorig jaar een derde vestiging geopend, in Alkmaar. Ook een ambachtelijke bakker moet zich vandaag de dag onderscheiden, wil je het redden. Mede daarom heb ik gezocht naar de mogelijkheid om me te specialiseren in het bakken van brood van biologisch speltmeel. Deze kans kreeg ik Leer verder

  • Het lekkerste speltbrood

    In de biologische vestiging van Raat in Alkmaar wordt niet alleen brood van tarwe gebakken. Bakker Hein Raat is speltbroodspecialist en dat maakt deze bakkerij uniek in de stad zelf en verre omstreken. U kunt hier terecht voor een keur aan ambachtelijk gebakken biologisch brood en kleinbrood van spelt: broden gerezen met desem of gist, van wit tot volkoren, Leer verder