Nieuws

Nieuws

Bakkerij Raat is 170 jaar!

Het was in 1846 toen Jacob Raat en Maria Bakker de bakkerij van wijlen Jan Dunsulman voortzetten als Bakkerij Raat. Tot op de dag van vandaag bakken wij ambachtelijk brood en banket, met respect en liefde voor het bakkersvak. De mijlpaal van 170 jaar Bakkerij Raat laten wij dan ook niet ongemerkt. In de week van 6 t/m 10 juni trappen we af door alle klanten te trakteren. Maar ook in de weken daarna zullen er diverse acties gehouden worden! Komt u ook langs? 
Sinds 1846 is Bakkerij Raat een begrip. Vier het 170-jarig bestaan met ons mee!

Ot en Sien Festival in Twisk


Bakkerij Raat stond het afgelopen weekend, 20, 21 en 22 mei, op het Ot en Sien Festival in Twisk, wat was het gezellig!

Bakkerij Raat heeft beste speciaal-stol

De biologische spelt-kerststol van Bakkerij Raat is door een vakjury van het Noord-Hollands Dagblad gekozen tot beste stol in de categorie speciaal. Daar zijn wij natuurlijk heel trots op! Lees het artikel op onze Facebook-pagina.

Raat teelt eigen spelt

De prijs van speltgraan is flink gestegen sinds er in Nederland een hype is ontstaan. Bakkerij Raat zal daar geen last van hebben. Wij laten namelijk onze eigen spelt verbouwen bij een boer in Zuidschermer. Een raszuiver graan, kwaliteit gegarandeerd. In september kan er geoogst worden, daarna volgt het maalproces. Kan het nog ambachtelijker?
Door het zelf te laten verbouwen, wil Bakkerij Raat de kwaliteit van onze producten garanderen. Wij zijn dan niet meer afhankelijk van marktomstandigheden en grootfabrikanten. En u krijgt een eerlijk en goed product.

Woensdag 30 april j.l. haalden wij daarmee het nieuws: het Dagblad voor West-Friesland en het dagjournaal van RTV NH. 
Hier vindt u de link naar het artikel.
Hier staat de link naar RTV NH. Zoek naar het journaal van 30 april 2014. Het is één van de eerste items.

RTV NH en het Daglad voor West-Friesland kwamen een kijkje nemen...

Maak kennis met spelt!

Beste stadsgenoten,

Zoals jullie vast weten, heb ik oktober vorig jaar een derde vestiging geopend, in Alkmaar. Ook een ambachtelijke bakker moet zich vandaag de dag onderscheiden, wil je het redden. Mede daarom heb ik gezocht naar de mogelijkheid om me te specialiseren in het bakken van brood van biologisch speltmeel. Deze kans kreeg ik in Alkmaar. En er blijkt een markt voor brood van dit prachtige, heerlijke oergraan met zeer goede eigenschappen; veel mensen die geen tarwe willen of mogen eten, stappen over op speltbrood. In Medemblik bakken we al jaren met uitsluitend de basisingrediënten van brood, zonder toevoegingen. Ook hier groeit de belangstelling voor spelt, en daarom wil ik op de Nieuwstraat meer speltbroden en ook banket van dit graan aanbieden. Allemaal naast ons bestaande assortiment; zo blijft er voor ieder wat wils. Kom proeven en profiteer donderdag, vrijdag en zaterdag van een aangename korting. Veel plezier deze Draverij!

Namens het hele team, 

Hein Raat

 

Ons speltassortiment in Medemblik breidt uit, kom het Draverijweekend kennismaken!

Het lekkerste speltbrood

In de biologische vestiging van Raat in Alkmaar wordt niet alleen brood van tarwe gebakken. Bakker Hein Raat is speltbroodspecialist en dat maakt deze bakkerij uniek in de stad zelf en verre omstreken. U kunt hier terecht voor een keur aan ambachtelijk gebakken biologisch brood en kleinbrood van spelt: broden gerezen met desem of gist, van wit tot volkoren, rijk gevuld of juist zonder zaden en ‘pitjes’. Naast dagelijks brood bakt Hein bolletjes, croissants en luxe brood van spelt: witte en bruine kadetjes, rozijnenbolletjes, mueslibolletjes, notenbolletjes, kaasbroodjes en -stengels, suikerbolletjes, volkoren croissants, rozijnenbrood, mueslibrood, suikerbrood en de inmiddels beroemde Speltmik, een desembroodje vol gedroogd fruit en noten, en bestrooid met pompoenpitten. Ook de hartige Uienkruier - een heerlijk brood met uien en kaas - is van speltmeel. Nieuw in het weekendassortiment is het speltstokbrood, een mooie aanvulling op het stokbrood van tarwe, dat elke dag verkrijgbaar is, en dat zich dankzij Heins vakmanschap kan meten met de Franse kwaliteit. Ook bakt Hein banket van spelt. De eierkoek - neutraal of met hazelnoten en de beste chocolade - en de gevulde koek met zuiver amandelspijs zijn favoriet bij Heins klanten. Lees verder
Elke dag hetzelfde speltbroodje? Niet bij speltbroodspecialist Hein Raat!