Over de Bakkerij


Sinds 1846

Het is ooit begonnen in Medemblik. In 1846. En het is altijd van vader op zoon gegaan en er is altijd een Hein geweest. Zo ook nu, Hein Raat. 
Onder zijn leiding is Raat uitgegroeid tot een bakkerij met twee filialen. Medemblik en Alkmaar.
Alkmaar is het jongste filiaal en volledig biologisch. En dat is wat deze Hein Raat graag wil, werken met pure producten.

Meer dan een bakkerij
Hein: 'Als bakker willen wij het ambacht uitstralen. Voor ons betekent het dat we zoveel mogelijk met de hand werken. Werken met machines vind ik niets aan. We willen feeling hebben met het product. Dat kan ook niet anders. Met spelt is het lastiger werken, zeker als het 100% speltmeel is. Dat moet je voelen. Dat geldt ook voor desem. Wij maken dat zelf en in het voorjaar is desem bijvoorbeeld actiever dan in de winter. Puur natuur is dat en iedere dag is daarom anders. En dat is het mooiste van het vak'. En daarmee is Hein Raat meer dan een bakker. Hij is specialist, een ambachtsman, met liefde voor zijn vak. En u kunt daarvan genieten.

Welkom!