Raat logo Naar home

Menu

Speltbrood

Speltbrood

In Nederland mag je een speltbrood een speltbrood noemen als er slechts 6% spelt in zit.
Vaak wordt het brood dan aangevuld met tarwe, waardoor de klanten van deze adressen ongewild met een tarwebrood naar huis gaan.
Bakkerij Raat bakt diverse speltbroden en speltbroodjes van 100% zuiver, biologisch speltmeel. 
Welke dat zijn, ziet u op deze site en via het ingrediënten-/prijskaartje in onze winkel en op onze markt.
Onze (senior) verkoopsters kunnen u bovendien adviseren.
De broden hieronder zijn verkrijgbaar op al onze locaties:

Vlaams Desem/Vlaamse Reus (biologisch)
water, 100% volkoren speltmeel, desem, Keltisch zeezout

Elzasser Desem (biologisch)
water, 70% speltbloem, 30% roggemeel, desem, Keltisch zeezout

SpeltBoerentarwe (biologisch)
water, 60% volkoren speltmeel, 20% roggemeel, 20% tarwemeel, zonnebloempitten, desem, gist en Keltisch zeezout

Radboud (biologisch)
water, 90% volkoren speltmeel, 10% roggemeel, sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten, desem, gist en Keltisch zeezout

Spelt Volkoren (biologisch)
water, 100% volkoren speltmeel, gist, Keltisch zeezout

Spelt Wit – casino (biologisch)
water, 100% speltbloem, gist, Keltisch zeezout

Speltstokbrood wit of bruin (biologisch)
Elzasser Desem-deeg voor het witte stokbrood en Vlaams Desem-deeg voor het bruine stokbrood
Vanaf woensdag verkrijgbaar.

Speltbeschuit
water, speltmeel, speltbloem, gerstemout, havervlokken, lecithine, sesamzaad, zout, zuurdesem, kippeneipoeder, ascorbinezuur (vitamine C), guarpitmeel, enzymen, ei, gist, tarwegluten, glucosestroop, plantaardige olie, emulgator E470A/E322, gelatine, rijsmiddel E501, kleurstof E160B, speltvlokken