Raat logo Naar home

Menu

Het lekkerste speltbrood

In de biologische vestiging van Raat in Alkmaar wordt niet alleen brood van tarwe gebakken. Bakker Hein Raat is speltbroodspecialist en dat maakt deze bakkerij uniek in de stad zelf en verre omstreken. U kunt hier terecht voor een keur aan ambachtelijk gebakken biologisch brood en kleinbrood van spelt: broden gerezen met desem of gist, van wit tot volkoren, rijk gevuld of juist zonder zaden en ‘pitjes’. Naast dagelijks brood bakt Hein bolletjes, croissants en luxe brood van spelt: witte en bruine kadetjes, rozijnenbolletjes, mueslibolletjes, notenbolletjes, kaasbroodjes en -stengels, suikerbolletjes, volkoren croissants, rozijnenbrood, mueslibrood, suikerbrood en de inmiddels beroemde Speltmik, een desembroodje vol gedroogd fruit en noten, en bestrooid met pompoenpitten. Ook de hartige Uienkruier – een heerlijk brood met uien en kaas – is van speltmeel. Nieuw in het weekendassortiment is het speltstokbrood, een mooie aanvulling op het stokbrood van tarwe, dat elke dag verkrijgbaar is, en dat zich dankzij Heins vakmanschap kan meten met de Franse kwaliteit. Ook bakt Hein banket van spelt. De eierkoek – neutraal of met hazelnoten en de beste chocolade – en de gevulde koek met zuiver amandelspijs zijn favoriet bij Heins klanten. Lees verder

Elke dag hetzelfde speltbroodje? Niet bij speltbroodspecialist Hein Raat!