Raat logo Naar home

Menu

Wetenswaardigheden

Wetenswaardigheden

  • 172 jaar Bakkerij Raat

    Het was in 1846 dat Jacob Raat en Maria Dunselman-Bakker trouwden en de bakkerij van wijlen Jan Dunselman voortzetten als Bakkerij Raat. Tot de dag van vandaag bakken wij ambachtelijk brood en banket, met respect en liefde voor het bakkersvak. De mijlpaal van 170 jaar hebben wij twee jaar geleden gevierd! Onze volgende gedenkwaardige verjaardag Leer verder

  • winnende spelt-kerststol

    Wij bakken onze biologische spelt-kerststol ook straks weer volgens het recept waarmee we winnaar werden in 2015. Een vakjury van het Noord-Hollands Dagblad koos toen onze speltstol tot de beste in de categorie ‘speciaal’.

  • Maak kennis met spelt!

    Beste stadsgenoten, Zoals jullie vast weten, heb ik oktober vorig jaar een derde vestiging geopend, in Alkmaar. Ook een ambachtelijke bakker moet zich vandaag de dag onderscheiden, wil je het redden. Mede daarom heb ik gezocht naar de mogelijkheid om me te specialiseren in het bakken van brood van biologisch speltmeel. Deze kans kreeg ik Leer verder

  • Het lekkerste speltbrood

    In de biologische vestiging van Raat in Alkmaar wordt niet alleen brood van tarwe gebakken. Bakker Hein Raat is speltbroodspecialist en dat maakt deze bakkerij uniek in de stad zelf en verre omstreken. U kunt hier terecht voor een keur aan ambachtelijk gebakken biologisch brood en kleinbrood van spelt: broden gerezen met desem of gist, van wit tot volkoren, Leer verder